Asperge de nieuwe klassieker

Asperge de nieuwe klassieker

Door: Kenny van Dijk

00:50

€ 4,33 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Dit gerecht zet de klassieke bereiding van asperges op zijn kop. De traditionele witte asperges met een gepocheerd eitje en roomboter gecombineerd met de verrassende smaken van een bloemkool-oude kaas wafel, zeekraal en Serrano ham maken van dit gerecht een nieuwe klassieker. Reken maar dat dit in de smaak valt!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gr Hollandse witte AAI-asperges 
  • 320 gr baked greenz bloemkool oude kaas
  • 8 st gepocheerde eieren
  • 100 gr zeekraal
  • 50 ml hollandaise saus kant en klaar
  • 160 gr serranoham gesneden
  • 50 gr roomboter ongezouten kluit
  • 5 gr foelie heel

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd het kontje van de asperges (bewaar deze om aspergebouillon van te maken).
  2. Kook de asperges met de roomboter, foelie en zout naar smaak in een platte pan met een bord erop.
  3. Zodra deze kookt, zet het vuur uit en laat door garen.
  4. Snijd de serranoham in repen en droog deze in de oven op 160 graden tot krokant (15 tot 20 min).
  5. Bak de wafels in een wafelijzer of als "pannenkoeken" in de oven.
  6. Verwarm de Hollandaisesaus in een pan of in een kidde.
  7. Smoor de zeekraal.
  8. Verwarm de eitjes in warm water voor 1 minuut.
  9. Leg de asperge op 5 voor 12 op het bord met hierop de wafel, met het eitje daar weer bovenop.
  10. Schenk de saus over het eitje en garneer met de ham en zeekraal.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen