Door: Kenny van Dijk
00:50
€ 4,33 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Dit gerecht zet de klassieke bereiding van asperges op zijn kop. De traditionele witte asperges met een gepocheerd eitje en roomboter gecombineerd met de verrassende smaken van een bloemkool-oude kaas wafel, zeekraal en Serrano ham maken van dit gerecht een nieuwe klassieker. Reken maar dat dit in de smaak valt!
Ingrediënten voor 8 personen
- 1600 gr Hollandse witte AAI-asperges
- 320 gr baked greenz bloemkool oude kaas
- 8 st gepocheerde eieren
- 100 gr zeekraal
- 50 ml hollandaise saus kant en klaar
- 160 gr serranoham gesneden
- 50 gr roomboter ongezouten kluit
- 5 gr foelie heel
Bereiding
- Schil de asperges en snijd het kontje van de asperges (bewaar deze om aspergebouillon van te maken).
- Kook de asperges met de roomboter, foelie en zout naar smaak in een platte pan met een bord erop.
- Zodra deze kookt, zet het vuur uit en laat door garen.
- Snijd de serranoham in repen en droog deze in de oven op 160 graden tot krokant (15 tot 20 min).
- Bak de wafels in een wafelijzer of als "pannenkoeken" in de oven.
- Verwarm de Hollandaisesaus in een pan of in een kidde.
- Smoor de zeekraal.
- Verwarm de eitjes in warm water voor 1 minuut.
- Leg de asperge op 5 voor 12 op het bord met hierop de wafel, met het eitje daar weer bovenop.
- Schenk de saus over het eitje en garneer met de ham en zeekraal.