Asperge noedels

Asperge noedels

Door: Frank Broenink

00:20

00:10

€ 3,44 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Naast de traditionele bereiding met ham en ei, smaken asperges van Hollandse grond ook verrassend goed in Aziatische gerechten. Combineer witte asperges en groene aspergetips met noedels, oesterzwam en smaakmakers als knoflook, gember en tomatensambal. Maak af met flinterdun geschaafde radijsjes, bosui en een dressing van sojasaus en sesamolie.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gr Hollandse witte AAI-asperges 
  • 600 gr eiermie biologisch
  • 60 gr uien middel 
  • 70 gr gember
  • 15 gr knoflookpuree extra kwaliteit
  • 24 gr tomaten sambal
  • 250 gr oesterzwammen
  • 400 gr kastanje champignons
  • 40 ml sojasaus minder zout
  • 10 gr goma abura sesamolie
  • 60 gr bosui gesneden 3mm
  • 0,1 bs radijs
  • 50 gr asperge korenaar

Bereiding

  1. Schil de asperges en snijd deze in chinoise.
  2. Kook de noedels af.
  3. Maak een wok goed warm en bak eerst de ui, knoflook en gember aan.
  4. Voeg dan de paddenstoelen toe en bak dit even goed door.
  5. Haal het paddenstoelenmengsel uit de wok en zet apart. Voeg een klein beetje olie toe aan de wok en bak de asperges aan. Let op: de temperatuur mag echt hoog zijn.
  6. Als de asperges een klein beetje beginnen te kleuren, voeg het paddenstoelenmengsel toe.
  7. Maak af met een dressing van de sojasaus en sesamolie.
  8. Voeg de noedels toe en meng alles door elkaar.
  9. Garneer af met een beetje bosui, radijs en wat korenaar asperge.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen