Door: Kenny van Dijk
00:15
03:00
€ 1,52 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Een romige ragout van asperges en doperwtjes afgetopt met een krokant gebakken dakje van bladerdeeg. Wie zegt nee tegen zo’n hemelse traktatie? Lekker als lunch of tussendoortje!
Ingrediënten voor 8 personen
- 1600 gr witte geschilde asperges
- 120 gr roux blank korrels
- 200 gr doperwten extra fijn
- 80 gr sjalot gehakt
- 5 gr nootmuskaat gemalen
- 20 gr groentebouillon
- 400 gr bladerdeegplak
- 20 ml bakboter bakken braden
Bereiding
- Vang het kookvocht van de asperges op en vul aan tot 1 liter met water.
- Voeg de groentebouillon en nootmuskaat toe en breng aan de kook.
- Snijd de asperges in stukjes van 2 cm.
- Voeg de roux geleidelijk toe aan de bouillon tot deze iets dikker is dan de gewenste ragout dikte.
- Voeg de doperwten, sjalot en asperges toe.
- Schenk in een platte bak en koel terug.
- Steek de bladerdeeg uit in een cirkel die iets groter is dan je kommetje en laat rustig ontdooien.
- Vul de ovenbestendige kommetjes met de ragout.
- Dek de kommetjes af met de bladerdeeg plakken.
- Strijk de bladerdeeg af met bakboter.
- Bak de ragoutbakjes 15 tot 20 minuten in de oven op 180 graden hete lucht.