Aspergeragout en croute

Aspergeragout en croute

Door: Kenny van Dijk

00:15

03:00

€ 1,52 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een romige ragout van asperges en doperwtjes afgetopt met een krokant gebakken dakje van bladerdeeg. Wie zegt nee tegen zo’n hemelse traktatie? Lekker als lunch of tussendoortje!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gr witte geschilde asperges
  • 120 gr roux blank korrels
  • 200 gr doperwten extra fijn
  • 80 gr sjalot gehakt
  • 5 gr nootmuskaat gemalen
  • 20 gr groentebouillon
  • 400 gr bladerdeegplak
  • 20 ml bakboter bakken braden

Bereiding

  1. Vang het kookvocht van de asperges op en vul aan tot 1 liter met water.
  2. Voeg de groentebouillon en nootmuskaat toe en breng aan de kook.
  3. Snijd de asperges in stukjes van 2 cm.
  4. Voeg de roux geleidelijk toe aan de bouillon tot deze iets dikker is dan de gewenste ragout dikte.
  5. Voeg de doperwten, sjalot en asperges toe.
  6. Schenk in een platte bak en koel terug.
  7. Steek de bladerdeeg uit in een cirkel die iets groter is dan je kommetje en laat rustig ontdooien.
  8. Vul de ovenbestendige kommetjes met de ragout.
  9. Dek de kommetjes af met de bladerdeeg plakken.
  10. Strijk de bladerdeeg af met bakboter.
  11. Bak de ragoutbakjes 15 tot 20 minuten in de oven op 180 graden hete lucht.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen