Door: Kenny van Dijk
00:30
€ 1,5 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Geïnspireerd op goudbruin gebakken kipnuggets doet deze bloemkool in een krokant jasje niet onder voor het origineel! Lekker met kruidige kikkererwten en aubergine in tahinisaus.
Ingrediënten voor 8 personen
- 32 st crunchy bloemk.bites
- 1200 gr tafelaard.halfrnd.kr
- 100 ml soya drink ongezoet
- 40 gr boter plant. ongez
- 2 st aubergine 300-400 gr
- 80 gr amandelschaafsel
- 400 gr kikkererwten
- 20 gr koriander
- 4 gr komijn gemalen
- 2 gr kaneel gemalen
- 4 gr gerookt paprika pdr
- 160 gr tahini naturel
Bereiding
- Zet de oven op 220 graden en bruneer het amandelschaafsel.
- Snijd de aubergine in blokjes en laat de kikkererwten uitlekken.
- Meng de aubergine met de kikkererwten en het komijn-, kaneel-, paprikapoeder, peper en zout.
- Leg bakpapier op een plaat met hierop de aubergine en zet deze in de oven voor 20 minuten.
- Zet de aardappelen op in koud water met wat zout. Kook ze gaar in 20 minuten.
- Leg bakpapier op een plaat met hierop de bloemkool en zet in de oven voor 20 minuten.
- Giet de aardappelen af en laat even droog stomen.
- Stamp de aardappelen en meng hier sojamelk en boter doorheen.
- Breng de puree op smaak met gemalen witte peper en zout.
- Leg alles op een bord en schep met een lepel wat tahin over de puree en de aubergine.
- Garneer met de koriander en gebrande amandelschaafsel.