Champignon carpaccio

Champignon carpaccio

Door: Kenny van Dijk

00:05

€ 1,16 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Niet van rund of van biet, maar een carpaccio van champignon! Marineer de flinterdunne plakjes van de reuzechampignons, voeg uitjes op balsamicoazijn en Japanse sla toe en top af met balsamico truffel crumble. Deze smaakvolle plantaardige carpaccio variant is het bewijs dat vlees geen must is.


Ingrediënten voor 6 personen

  • 500 gr champignons reuze
  • 120 ml uitjes op balsamico azijn
  • 30 gr truffel balsamico
  • 125 gr mizuna rosso
  • olijfolie

Bereiding

  1. Snijd de champignons met een mandoline of snijmachine zo dun mogelijk.
  2. Hak de balsamico uitjes fijn, bewaar het vocht van de uitjes en meng met een scheutje olijfolie.
  3. Schep dit vocht over de champignons en laat even intrekken ( 5 min).
  4. Leg de plakjes champignons op een bord zoals een carpaccio.
  5. Verdeel de balsamico uitjes over de carpaccio.
  6. Maak de mizuna aan met een scheutje olijfolie.
  7. Garneer met de truffel balsamico crumble.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen