Erwtensoep met roggebrood en spek

Erwtensoep met roggebrood en spek

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

01:30

€ 2,66 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Hollands glorie in een diep bord: erwtensoep met spekjes en rookworst. Het lekkerst met een sneetje roggebrood ernaast. Nu alleen nog hopen op flinke kou!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gram spliterwten
  • 400 gram spek
  • 400 gram rookworst
  • 1 kg grove soepgroenten
  • 80 gram selderij
  • 8 gram peterselie
  • 500 gram roggebrood
  • 8 plakjes katenspek
  • 2 gram nootmuskaat
  • 20 gram groentebouillon

Bereiding

1. Spoel de spliterwten af en doe deze vervolgens in een grote pan.

2. Giet hier de bouillon bij en breng deze aan de kook met een deksel op de pan. Zet het vuur niet te hoog en voeg een klontje boter toe. Dit zorgt ervoor dat de soep niet overkookt.

3. Snijd intussen de spek in dunne reepjes en voeg toe aan de soep. 

4. Snijd ook de rookworst in dunne halve maantjes.

5. Voeg na ongeveer 1 uur de groenten toe aan de soep.

6. Hak de selderij intussen grof en voeg deze ook toe.

7. Hak de peterselie fijn.

8. Na ongeveer 1,5 uur zal de soep gaar zijn en mag deze op smaak gebracht worden.

9. Leg het roggebrood klaar en leg hier de katenspek op.

10. Roer als laatste de rookworst door de soep en schep de soep uit. 

11. Strooi wat peterselie over de soep en serveer met het roggebrood.


Bent u op zoek naar meer gemak? Kies dan voor deze gebruiksklare component: erwtensoep met worst.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen