Door: Martin Ambachtsheer
00:25
€ 2,27 p.p.
Een bijzonder gerecht waarbij bloemkool niet wordt gekookt, maar gegrild! Naast de tomaten, kikkererwten, eieren en tahini geeft de harissa het gerecht wat extra pit. Harissa is een saus van rode pepers, knoflook en komijn. Deze pittige smaakmaker wordt veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken en wordt gezien als de zoetere versie van sambal.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1200 gr bloemkool
- 800 gr kikkererwten
- 1000 gr tomaten
- 10 st eieren
- 80 gr tahini pasta
- 4 gr koriander
- 4 gr peterselie
- 40 gr harissa pasta
- 40 ml olijfolie
Bereiding
1. Zet de oven aan en bekleed een bakplaat met vetvrij papier.
2. Laat de kikkererwten uitlekken en verdeel ze met de bloemkool over de bakplaat.
3. Giet hier de olijfolie over en wat zout.
4. Bak in ongeveer 20 minuten tot de bloemkool goudbruin is.
5. Kook intussen de eieren in 7 minuten hard.
6. Snijd de tomaat in blokjes en hak de koriander en peterselie grof.
7. Haal de bloemkool uit de oven en meng deze samen met de tomaat in een kom.
8. Voeg de tahini toe en breng op smaak met peper en zout.
9. Snijd grove stukjes van de eieren.
10. Verdeel de salade over de borden en verdeel hier vervolgens de eieren over.
11. Schep overal wat harissa, koriander en peterselie bij.