Gegrilde bloemkool met kikkererwten en harissa

Gegrilde bloemkool met kikkererwten en harissa

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 2,27 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een bijzonder gerecht waarbij bloemkool niet wordt gekookt, maar gegrild! Naast de tomaten, kikkererwten, eieren en tahini geeft de harissa het gerecht wat extra pit. Harissa is een saus van rode pepers, knoflook en komijn. Deze pittige smaakmaker wordt veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse keuken en wordt gezien als de zoetere versie van sambal. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gram bloemkool
  • 800 gram kikkererwten
  • 1000 gram tomaten
  • 10 stuks eieren
  • 100 gram tahini
  • 4 gram koriander
  • 4 gram peterselie
  • 100 gram harissa
  • 40 ml olijfolie
  • peper
  • zout

Bereiding

1. Zet de oven aan en bekleed een bakplaat met vetvrij papier.

2. Laat de kikkererwten uitlekken en verdeel ze met de bloemkool over de bakplaat.

3. Giet hier de olijfolie over en wat zout.

4. Bak in ongeveer 20 minuten tot de bloemkool goudbruin is.

5. Kook intussen de eieren in 7 minuten hard.

6. Snijd de tomaat in blokjes en hak de koriander en peterselie grof.

7. Haal de bloemkool uit de oven en meng deze samen met de tomaat in een kom. 

8. Voeg de tahine toe en breng op smaak met peper en zout.

9. Snijd grove stukjes van de eieren.

10. Verdeel de salade over de borden en verdeel hier vervolgens de eieren weer over.

11. Schep overal wat harissa, koriander en peterselie bij.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen