Weekmenu: Buiten eten

Weekmenu: Buiten eten

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 22 juni 2021

Leestijd: 1 minuut

Het zonnetje schijnt, de temperatuur stijgt, en met een beetje geluk staat er zelfs een heerlijk briesje: dit is hét seizoen om buiten (in de schaduw) te eten. Deze kleurrijke zomerrecepten bevatten ingrediënten uit verschillende plekken op de wereld: van schnitzel tot harissa en van kip pilav tot paksoi. Zo creëer je buiten aan tafel dat heerlijke vakantiegevoel!

zondag

Gegrilde bloemkool met kikkererwten en harissa
Een bijzonder gerecht waarbij bloemkool niet wordt gekookt, maar gegrild! Naast de tomaten, kikkererwten, eieren en tahini geeft de harissa...

maandag

Sliptong met regenboog wortels
Met wortels in regenboogkleuren maak je van ieder gerecht een feestje. Met tijm, rozemarijn en olijfolie uit de oven zijn...

dinsdag

Schnitzel met gebakken krieltjes
De Duitse klassieker die nooit verveelt. Met dit gerecht wanen je cliënten zich voor eventjes over de grens in ons...

woensdag

Stamppot rauwe andijvie met spek en kaas
Licht, romig en hartig: deze stamppot rauwe andijvie bevat alle ingrediënten voor een heerlijk zomerse schotel. Spek en kaas zorgen...

donderdag

Kip pilav met Franse groenten
In dit rijstgerecht uit het Midden-Oosten combineer je hartig met zoet moeiteloos met elkaar. Vol verse groenten zoals courgette, broccoli,...

vrijdag

Stamppot paksoi met perzik
Perzik is een graag geziene gast in de zomerkeuken. Zo ook in deze stamppot met paksoi. Een lekker verfrissende en...

zaterdag

Gepocheerde koolvis met vissaus en worteltjes
Dit visgerecht is een ode aan oranje! Gepocheerde koolvis is licht en mager en leent zich uitstekend voor een warme...

Deel dit artikel