Door: Kenny van Dijk
00:25
€ 1,76 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Smaak, kleur en geur vinden elkaar in dit zomerse gerecht van geroosterde bospeen. Door de bospeen te roosteren, ontstaat er een gekaramelliseerd laagje en behoudt de groente zijn lekkere bite. Hetzelfde geldt voor de ratatouille-groenten die zijn gebakken in tomatenpuree en bouillon. In combinatie met de nootachtige bulgur, verse kruiden en ras-el-hanout serveert u een verrassend gerecht vol smaak en structuur.
Ingrediënten voor 8 personen
- 2 bj bospeen
- 30 gr ras el hanout
- 0,25 bj krulpeterselie
- 15 gr munt klein
- 400 gr bulgur bio
- 1 st citroenen
- 14 gr groentebouillon
- 1000 gr ratatouille groente
- olijfolie
- tomatenpuree
Bereiding
- Snijd het loof van de bospeen en halveer deze.
- Meng genoeg olijfolie met de ras el hanout om alle peen een klein laagje te geven.
- Rooster de bospeen 20 min in de oven op 200 graden.
- Maak de groentebouillon (10 gram) en breng aan de kook samen met de citroen.
- Hak de peterselie en de munt.
- Bak de ratatouillegroente met een beetje tomatenpuree en bouillonpoeder.
- Voeg de bulgur toe aan de kokende bouillon en kook deze in 11 tot 12 minuten zacht gaar.
- Roer de bulgur regelmatig los met een vork.
- Meng het grootste gedeelte van de kruiden met de bulgur en bewaar een beetje als garnering.
- Garneer met de tahin en de gehakte kruiden.