Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Geroosterde rode knolselderij

Geroosterde rode knolselderij

Door: Kenny van Dijk

00:15

12:00

€ 3,08 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een Hollandse knol in een Aziatisch jasje! Wist je dat knolselderij zich uitstekend leent als vleesvervanger? Marineer de groente in Thaise marinade voor varkensvlees en laat 12 uur intrekken. Voeg atjar, tempura groenten en longtong rijst toe voor een compleet plantaardige maaltijd.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gr knolseld. sous-vide
  • 50 gr roasted red pork mar
  • 1 bj bosuitjes
  • 100 gr atjar ketimun
  • 75 gr tempurameel batterm.
  • 600 gr rijst lontong breuk
  • 150 ml wasabisaus
Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Meng 1 liter water met de helft van een zakje red porc poeder.
  2. Laat de knolselderij uitlekken en leg deze in de marinade. Laat dit minimaal 12 uur marineren.
  3. Maak van het tempurameel en koud water een dun beslag.
  4. Kook de lontong rijst in de zakjes in 12 minuten gaar en laat dit afkoelen.
  5. Bak de gemarineerde knolselderij in een pan met anti-aanbaklaag en een beetje olie (dep de knolselderij voor het bakken wel goed droog met keukenpapier).
  6. Haal de stukjes bosui door het tempurabeslag en frituur ze goudbruin op 180 graden.
  7. Snijd de lontong rijst in blokjes van 3 cm.
  8. Maak het bord op met de gebakken knolselderij, blokjes lontong, de gefrituurde bosui, een schepje van de atjar ketimoen en garneer af met de wasabimayonaise.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

Weekmenu heerlijke herfst
Weekmenu heerlijke herfst

Weekmenu: Herkenbare wintersmaken
Weekmenu: Herkenbare wintersmaken

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl