Door: Kenny van Dijk
00:15
12:00
€ 3,08 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Een Hollandse knol in een Aziatisch jasje! Wist je dat knolselderij zich uitstekend leent als vleesvervanger? Marineer de groente in Thaise marinade voor varkensvlees en laat 12 uur intrekken. Voeg atjar, tempura groenten en longtong rijst toe voor een compleet plantaardige maaltijd.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1600 gr knolseld. sous-vide
- 50 gr roasted red pork mar
- 1 bj bosuitjes
- 100 gr atjar ketimun
- 75 gr tempurameel batterm.
- 600 gr rijst lontong breuk
- 150 ml wasabisaus
Bereiding
- Meng 1 liter water met de helft van een zakje red porc poeder.
- Laat de knolselderij uitlekken en leg deze in de marinade. Laat dit minimaal 12 uur marineren.
- Maak van het tempurameel en koud water een dun beslag.
- Kook de lontong rijst in de zakjes in 12 minuten gaar en laat dit afkoelen.
- Bak de gemarineerde knolselderij in een pan met anti-aanbaklaag en een beetje olie (dep de knolselderij voor het bakken wel goed droog met keukenpapier).
- Haal de stukjes bosui door het tempurabeslag en frituur ze goudbruin op 180 graden.
- Snijd de lontong rijst in blokjes van 3 cm.
- Maak het bord op met de gebakken knolselderij, blokjes lontong, de gefrituurde bosui, een schepje van de atjar ketimoen en garneer af met de wasabimayonaise.