Door: Martin Ambachtsheer
00:15
€ 1,77 p.p.
Als tussendoortje of lunch: deze haringsalade met toast is een gezonde verrassing voor je cliënten. De basis is als een huisgemaakte eiersalade waaraan u een friszure groene appel, dille, augurkjes, mayonaise en ui toevoegt. Vervolgens snijd je daar stukjes verse haring doorheen. Lekker met een stukje toast en wat kiemgroenten!
Ingrediënten voor 8 personen
- 8 stuks haring
- 250 gram granny smith
- 150 gram uien
- 8 eieren
- 10 gram dille
- 100 gram augurk
- 20 gram kiem groenten
- 150 ml mayonaise
- 8 sneetjes brood
- 1 citroen
- peper
Bereiding
1. Zet een pan met water op en breng deze aan de kook.
2. Verwarm de oven op 200 graden. Snipper intussen de ui.
3. Kook de eieren voor 5-6 minuten.
4. Schil intussen de appel en snijd deze in kleine blokjes.
5. Snijd de augurk in gelijke blokjes.
6. Spoel de eieren koud.
7. Hak de dille en bewaar een paar takjes voor garnituur.
8. Snijd de boterhammen schuin doormidden.
9. Bak deze in de oven krokant.
10. Pel de eieren en snijd 8 plakjes voor de garnering. Snijd de rest van de eieren in blokjes.
11. Snijd de haring in stukjes en meng deze met de andere ingrediënten.
12. Meng er ook wat mayonaise en peper doorheen.
13. Schep de salade op een bord en garneer af met een plakje citroen, kiem groenten en toast.