Hartige poffertjes met garnalen en teriyaki

Hartige poffertjes met garnalen en teriyaki

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,72 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Je kent natuurlijk de klassieker met roomboter en poedersuiker. Deze variant met garnalen, zeewier en teriyaki is de ultieme hartige tegenhanger van het zoete poffertje. Een lekker hapje vol van vitaminen en mineralen uit de wakame! 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 3 stuks eieren
  • 400 gram bloem
  • 600 ml visbouillon
  • 300 gram wakame
  • 300 gram garnalen
  • 300 gram gember
  • 200 ml teriyakisaus
  • 10 gram sezamzaad
  • 80 gram lente ui
  • 60 ml olijfolie

Bereiding

1. Zet een poffertjesplaat op een hittebron.

2. Zorg dat de plaat goed heet wordt.

3. Snijd de gember fijn en de lente ui in schuine reepjes.

4. Maak beslag door de bloem te mengen met de visbouillon. Maak vervolgens de bouillon door wat poeder te mengen met water. 

5. Olie de warme poffertjesplaat in. 

6. Zorg ervoor dat alle ingrediënten klaar staan.

7. Schenk beslag in de poffertjesplaat en vul deze direct met een klein beetje gember, lente ui en garnaaltjes.

8. Draai de poffertjes om wanneer het beslag is gestold. 

9. Leg wat wakame op een bord.

10. Verdeel hier de poffertjes op.

11. Spuit hier wat teriyakisaus over en strooi er sezamzaad en lente ui overheen.

12. Eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen