Hete bliksem met stoofschotel

Hete bliksem met stoofschotel

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 3,85 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Oud Hollands genieten van deze stamppot hete bliksem met een stoofpotje van groenten en vlees. Perfect voor deze tijd van het jaar!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1,5 kg aardappel
  • 1,5 kg appel granny smith
  • 500 gram ui
  • 60 ml melk
  • 40 ml boter
  • 2 gram nootmuskaat
  • 1 kg procureurlapjes
  • 30 gram knoflook
  • 300 gram sperziebonen
  • 150 gram rode paprika
  • 300 gram aubergine
  • 8 gram peterselie
  • 200 ml rode wijn
  • 10 gram groentebouillon
  • 2 takjes tijm
  • 8 blaadjes laurierblad
  • 5 gram paprikapoeder
  • 2 gram kaneel
  • olijfolie

Bereiding

1. Kook de aardappelen gaar en maak hier puree van met melk en boter.

2. Schil de appelen en maak hier partjes van.

3. Snijd ringen van 300 gram uien.

4. Bak de uien in boter en bak wanneer deze bruin zijn de appels mee.

5. Voeg de uien en appels toe aan de puree en breng op smaak.

6. Snijd het vlees, de groenten en de rest van de uien in kleine blokjes.

7. Bak het vlees met de kruiden en knoflook.

8. Bak de uien mee en voeg de rest van de groenten toe.

9. Blus het af met rode wijn en groentebouillon en laat deze inkoken tot dikke saus.

10. Maak het gerecht af met peper en zout en eventueel wat tabasco.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen