Ingemaakte haring hapjes

Ingemaakte haring hapjes

Door: Martin Ambachtsheer

00:15

04:00

€ 1,75 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Zure of ingelegde haring hapjes maken is een fluitje van een cent. Het enige dat je nodig hebt is wat geduld: ze hebben zo’n vier tot zes uur nodig om te marineren. Een feestelijk tussendoortje op een stokje!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 stuks haring
  • 8 of 16 stuks augurk
  • 3 laurierbladen
  • 30 ml honing
  • 5 gram mosterdzaad
  • 80 gram ui
  • 16 stuks cocktailprikkers
  • 150 ml witte wijnazijn
  • peper


Bereiding

1. Meng in een pan (let op: géén aluminium pan!) honing met wijnazijn, mosterdzaadjes en peperkorrels.

2. Voeg ook het laurierblaadje toe en breng het geheel aan de kook.

3. Laat dit mengsel 15 minuten zachtjes koken.

4. Sla de haringen open en snijd de staartjes weg.

5. Snijd eerst de filets los en snijd dan elke filet in de lengte doormidden.

6. Rol elk stuk haring rond een augurkje, steek ze vast met een cocktailprikker en zet deze rolletjes naast elkaar in een ondiepe schaal.

7. Schenk de warme marinade over de haringrolletjes en laat dit afkoelen.

8. Laat de haringrolletjes afgedekt met plastic folie in de koelkast 4-6 uur marineren.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen