Kip kerrie met rijst

Kip kerrie met rijst

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 3,45 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Wist je dat kerrie geen bestaand kruid is? Het is een mengsel van verschillende kruiden die door Europeanen zijn samengevoegd. Ze waren namelijk zó onder de indruk van de traditionele Indiase curry, dat ze dit thuis ook wilden maken. Dat gaat jou ook wel lukken met dit recept voor deze kip kerrie met ananas! 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram zilvervliesrijst
  • 800 gram kip
  • 260 gram ui
  • 200 gram ananas op waterbasis
  • 80 gram bloem
  • 100 gram boter
  • 80 ml gembersiroop
  • 40 gram peterselie
  • 10 gram knoflook
  • 400 ml kippenbouillon
  • 10 gram kerriepoeder
  • 15 ml sushi-azijn
  • 10 gram dille
  • 1500 gram komkommer

Bereiding

1. Kook de rijst volgens de verpakking.

2. Snijd de kip in blokjes en hak de peterselie en dille fijn.

3. Halveer de komkommer in de lengte en snijd in dunne plakjes. Doe dit in een grote saladekom.

4. Snipper de uien en meng 100 gram bij de komkommer. Voeg de dille en azijn bij de komkommer.

5. Snijd de ananas in partjes. Bewaar wat vocht van de ananas en zet apart.

6. Zet een koekenpan op het vuur met boter. Bak de kerrie en de kip.

7. Voeg knoflook en de rest van de uien toe als de kip bruin is.

8. Voeg na drie minuten de bloem toe en meng deze goed door. Zorg ervoor dat het vuur laag staat.

9. Laat de bloem een minuut of 3 mee garen en voeg de bouillon toe. Blijf de bouillon goed doorroeren om klontjes te voorkomen.

10. Voeg de gembersiroop en ananas toe wanneer de kip begint te binden. 

11. Beng de kip kerrie op smaak met peper. Voeg eventueel wat ananassap toe om het iets dunner te maken.

12. Voeg als laatste de gehakte peterselie toe.

13. Schep de rijst op de borden en schep de kip kerrie er overheen. 

14. Seveer met de zoet/zure komkommer. Eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen