Kipfilet met Parmaham

Kipfilet met Parmaham

Door: Martin Ambachtsheer

00:35

€ 4,21 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Serveer kip eens in een ander jasje! In dit recept kiezen we voor een plakje Parmaham. Zo krijgt kip een smakelijk zout en knapperig randje. Lekker met krieltjes, sperzieboontjes en een toefje mayonaise. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gram krieltjes
  • 1600 gram sperziebonen
  • 800 gram kipfilet
  • 8 plakken Parmaham
  • 80 gram boter
  • 200 ml mayonaise
  • 30 ml olijfolie
  • nootmuskaat

    Bereiding

    1. Wikkel de ham om de kip heen.

    2. Zet de sperziebonen op in koud water met wat zout.

    3. Zet 2 koekenpannen op het vuur en verdeel de boter. Houd een klein stukje over voor de boontjes.

    4. Verdeel ook de olie over de 2 koekenpannen. Zorg dat de boter met olie niet te heet wordt.

    5. Bak vervolgens de krieltjes en de kip.

    6. Dit is een bereidingswijze die niet te snel en te heet moet gebeuren. Anders is de kip donker bruin en nog niet gaar en de krieljes niet lekker krokant.

    7. Giet de boontjes af wanneer ze gaar zijn. 

    8. Stoom de sperziebonen even droog en breng deze op smaak met boter, nootmuskaat, peper en zout.

    9. Als de krieltjes en de kip krokant, bruin en gaar zijn, kunnen de krieltjes samen met de boontjes op een bord geschept worden. 

    10. Leg de kip hier op en spuit wat dopjes mayonaise bij het gerecht.

    11. Eet smakelijk!

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel

    Gerelateerde artikelen