Door: Kenny van Dijk
00:05
00:50
€ 4,23 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Typisch aan Marokkaanse gerechten is de kookmethode in een tajine. De terracotta kleurige stoofpot is uitermate geschikt voor verwarmende en kruidige schotels. In dit recept combineren we gele rijst met een stoof van tomaat, zoete aardappel, aubergine, abrikoos, kikkererwten en cashewnoten. Afgetopt met verse koriander!
Ingrediënten voor 8 personen
- 1600 gr tajine vegetarisch met cashewnoten 1/4gn
- 1600 gr roz (gele rijst)1/3g
- 20 gr koriander
Bereiding
1. Zet de oven aan op 100 graden hete lucht.
2. Prik in alle bakjes een gaatje.
3. Verdeel de bakjes in de oven en laat in 50 min. op temperatuur komen.
4. Pluk de koriander blaadjes.
5. Verdeel de componenten over de borden en garneer het gerecht af met de koriander blaadjes.