Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Marokkaanse stoofschotel

Marokkaanse stoofschotel

Door: Kenny van Dijk

00:05

00:50

€ 4,23 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Typisch aan Marokkaanse gerechten is de kookmethode in een tajine. De terracotta kleurige stoofpot is uitermate geschikt voor verwarmende en kruidige schotels. In dit recept combineren we gele rijst met een stoof van tomaat, zoete aardappel, aubergine, abrikoos, kikkererwten en cashewnoten. Afgetopt met verse koriander!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1600 gr tajine vegetarisch met cashewnoten 1/4gn
  • 1600 gr roz (gele rijst)1/3g
  • 20 gr koriander
Bestel bij Bidfood

Bereiding

1. Zet de oven aan op 100 graden hete lucht.

2. Prik in alle bakjes een gaatje.

3. Verdeel de bakjes in de oven en laat in 50 min. op temperatuur komen.

4. Pluk de koriander blaadjes.

5. Verdeel de componenten over de borden en garneer het gerecht af met de koriander blaadjes.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

3 x Lekker: Pompoen
3 x Lekker: Pompoen

Weekmenu: Inspiratie uit het Midden-Oosten
Weekmenu: Inspiratie uit het Midden-Oosten

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl