Noedelsoep met Koningoesterzwam en tempeh

Noedelsoep met Koningoesterzwam en tempeh

Door: Kenny van Dijk

00:20

€ 2,35 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

In Azië is vegetarische voeding de gewoonste zaak van de wereld. Naast vis en vlees wordt er volop afgewisseld met tofu, tempeh en seitan in de keuken. Deze noodlesoep is daar een mooi voorbeeld van. Bomvol smaak dankzij de bouillon van bospaddenstoelen, krokant gebakken tempeh en Koningoesterzwammen. Voeg kleurrijke groenten en peulvruchten toe zoals paksoi, radijs, sojaboontjes en bosui om het af te maken!


Ingrediënten voor 10 personen

  • 50 gr bospaddenstoelenbouillon
  • 500 gr Koningoesterzwammen (eryngi)
  • 200 gr tempeh sous vide gegaard
  • 10 porties sanuki soup ramen
  • 200 gr edamame bonen gepeld
  • 100 gr bosui 
  • 250 gr shanghai paksoi mini
  • 50 gr sesamolie
  • 1 st rode peper
  • 1 bosje radijs
  • 50 gr plantaardige boter ongezouten
  • limoensap
  • knoflook

Bereiding

  1. Breng 2.5 liter water aan de kook, en maak de paddenstoelenbouillon.
  2. Snijd de tempeh in blokjes en bak deze krokant in 5 tot 10 minuten.
  3. Halveer de Koningoesterzwammen en kerf er een ruitje in. Bak ze op het ruitje in zonnebloemolie, samen met de plantaardige boter en 3 gekneusde knoflooktenen.
  4. Blus de Koningoesterzwammen af met 1,5 dl bouillon zodra ze bruin worden. Bak door tot het vocht is verdwenen en zet dan apart.
  5. Rasp de radijsjes op een microrasp en snijd de rode peper in dunne ringen.
  6. Halveer de paksoi en verwarm samen met de ramen en sojabonen voor 5 minuten in de stoomoven op 100 graden.
  7. Neem een diep bord en leg daar alle garnituren in.
  8. Schenk op elk bord een scheutje sesamolie en limoensap. Schenk vervolgens de bouillon in de borden.
  9. Garneer de borden met lente ui.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen