Parelcouscous met rookkaas

Parelcouscous met rookkaas

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

€ 3,36 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Deze frisse, vullende couscous schotel bezit alle ingrediënten van een volwaardige maaltijd. Het frisse van de courgette en citroen, het zoete van de rozijnen, het hartige van de rookkaas en de pistachenoten mét de bite van de parelcouscous. Een mooi gerecht voor het naderende voorjaar.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 kg parelcouscous
  • 240 gram rookkaas
  • 200 gram rozijnen
  • 200 gram pistache noten
  • 400 gram courgette
  • 10 gram peterselie
  • 10 gram koriander
  • 10 gram dille
  • 10 gram munt 
  • 60 ml olijfolie
  • 1 citroen


Bereiding

1. Zet een pan met water op en breng aan de kook.

2. Voeg de parelcouscous toe en kook gaar.

3. Snijd de courgette in halve maantjes en de rookkaas in kleine blokjes.

4. Hak de munt, koriander, dille en peterselie.

5. Giet de couscous af en spoel koud.

6. Meng vervolgens de olijfolie en het citroensap door elkaar.

7. Meng dan alle ingredienten door elkaar en breng de salade op smaak met peper en zout.

8. Verdeel de salade over de borden en strooi er wat tuinkruiden over.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen