Door: Kenny van Dijk
00:20
01:30
€ 3,39 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De vergeten groente pastinaak draagt in dit gerecht een plantaardig jasje: aangekleed met zuurkool, aardappelpuree én plantaardige bacon zet je toch een herkenbaar Hollands bordje op tafel.
Ingrediënten voor 8 personen
- 1200 gr pastinaak sv gegaard
- 250 gr vegan bacon slices
- 600 gr zuurkool
- 150 ml soya culinary
- 2 gr kruidnagel heel
- 150 ml dient leon blanc bio
- 200 gr aardappelpuree
- 500 ml soya drink ongezoet
- 60 gr boter plant. ongez
- 0,2 bs bosuitjes
- 0,5 dj romantica cress
- nootmuskaat
- laurier
Bereiding
- Spoel de zuurkool af en kook deze op laag vuur samen met de kookroom, wijn, kruidnagel, laurierblad en boter in ongeveer 1,5 uur tot hij zacht is. Roer regelmatig door.
- Ontdooi de bacon goed.
- Portioneer de pastinaak per persoon en rol deze in 2 plakjes bacon.
- Kook de sojamelk met 500ml water en meng de aardappelpuree.
- Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
- Meng de boter erdoorheen.
- Bak de pastinaak in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur in een beetje olie goudbruin, verwarm door in de oven voor 5 minuten op 180 graden.
- Haal het laurierblad en de kruidnagel uit de zuurkool.
- Dresseer de borden en garneer met lente ui.