Pastinaak met bacon

Pastinaak met bacon

Door: Kenny van Dijk

00:20

01:30

€ 3,39 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De vergeten groente pastinaak draagt in dit gerecht een plantaardig jasje: aangekleed met zuurkool, aardappelpuree én plantaardige bacon zet je toch een herkenbaar Hollands bordje op tafel.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gr pastinaak sv gegaard
  • 250 gr vegan bacon slices
  • 600 gr zuurkool
  • 150 ml soya culinary
  • 2 gr kruidnagel heel
  • 150 ml dient leon blanc bio
  • 200 gr aardappelpuree
  • 500 ml soya drink ongezoet
  • 60 gr boter plant. ongez
  • 0,2 bs bosuitjes
  • 0,5 dj romantica cress
  • nootmuskaat
  • laurier

Bereiding

  1. Spoel de zuurkool af en kook deze op laag vuur samen met de kookroom, wijn, kruidnagel, laurierblad en boter in ongeveer 1,5 uur tot hij zacht is. Roer regelmatig door.
  2. Ontdooi de bacon goed.
  3. Portioneer de pastinaak per persoon en rol deze in 2 plakjes bacon.
  4. Kook de sojamelk met 500ml water en meng de aardappelpuree.
  5. Breng op smaak met nootmuskaat en peper.
  6. Meng de boter erdoorheen.
  7. Bak de pastinaak in een pan met anti-aanbaklaag op middelhoog vuur in een beetje olie goudbruin, verwarm door in de oven voor 5 minuten op 180 graden.
  8. Haal het laurierblad en de kruidnagel uit de zuurkool.
  9. Dresseer de borden en garneer met lente ui.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen