Plukfriet met Japanse mayonaise en piccalilly

Plukfriet met Japanse mayonaise en piccalilly

Door: Frank Broenink

00:20

00:30

€ 1,03 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Geplukte stukjes gekookte aardappels uit de frituur: dát is wat we plukfriet noemen. Goudbruin en krokant gebakken, wie is er niet gek op? Met Japanse mayonaise die bekend staat om zijn verslavend lekkere umamismaak!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2800 gram aardappel
  • 80 gram piccalilly
  • 50 gram lente ui
  • 300 gram Japanse mayonaise (kewpie)

Bereiding

1. Zet een pan met water op en voeg de aardappelen toe. 

2. Verwarm deze tot net onder het kookpunt.

3. Gaar deze tot de aardappelen net niet gaar zijn. Dit zal ongeveer 20 minuten duren.

4. Giet de aardappelen af en laat de aardappelen afkoelen.

5. Pluk ze eenmaal afgekoeld tot grove stukken.

6. Meng de mayonaise met piccalilly en snijd de lente ui in schuine reepjes.

7. Verwarm de frituur of pan met de olie.

8. Bak de aardappelen hierin tot ze goudbruin zijn.

9. Serveer de aardappen met piccalilly mayonaise, zout en lente ui.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen