Pompoen cheesecake

Pompoen cheesecake

Door: Martin Ambachtsheer

00:20

01:30

€ 2 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De klassieke versie is al om van te smullen, laat staan deze herfstige cheesecake met pompoen, kaneel, speculaas en gembersiroop! Alle ingrediënten en smaken in dit nagerecht brengen een ode aan het seizoen. Uiteraard kun je deze cheesecake ook als tussendoortje serveren, maar als afsluiter van een volledig diner met de oranje alleskunner pompoen, is dit gerecht wel zo geschikt als nagerecht!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1 kg pompoen
  • 80 gram suiker
  • 300 gram monchou
  • 100 ml slagroom
  • 200 gram speculaas
  • 60 gram boter
  • 8 ml gembersiroop
  • 4 gram cress
  • kaneel

Bereiding

1. Verhit de oven op 200 graden.

2. Meng de suiker door de pompoen en verdeel deze over een bakplaat met vetvrij papier.

3. Bak deze gaar in een minuut of 15 en koel deze terug.

4. Smelt de boter en verkruimel de speculaas.

5. Roer deze vervolgens door elkaar en laat koud worden.

6. Pureer de koude pompoen samen met kaneel en gembersiroop fijn.

7. Sla vervolgens de slagroom bijna stijf met wat suiker, voeg hier de monchou aan toe en roer door het pompoenmengsel.

8. Verdeel de crumble over de glaasjes.

9. Schep het mengsel in een spuitzak en verdeel deze ook over de glaasjes.

10. Garneer de cheesecake af met cress.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen