Pompoenrisotto

Pompoenrisotto

Door: Martin Ambachtsheer

00:40

€ 2,29 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De bekende risotto variant met paddenstoelen en kruiden verdient een najaarse upgrade met onze herfstlieveling pompoen. In deze risotto deelt de oranje vrucht het bord met kerrie, paddenstoelen, knoflook en kruiden. Rasp voor het serveren nog wat Parmezaanse kaas over de risotto, voor een extra pittig accent.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram risotto
  • 250 gram uien
  • 1000 gram pompoen
  • 10 gram knoflook
  • 500 gram paddenstoelen
  • 5 gram tijm
  • 2 gram kerrie
  • 80 gram Parmezaanse kaas
  • 2 liter water
  • 2 gram tuinkruiden crumble
  • 20 gram groentebouillon
  • 60 ml olijfolie

Bereiding

1. Snipper de ui en hak de knoflook.

2. Rits de tijmblaadjes van het takje.

3. Zet een grote pan op het vuur met de helft van de olie.

4. Fruit hier de uien en de knoflook in.

5. Voeg de kerrie toe en fruit deze kort mee.

6. Voeg vervolgens de risotto toe en fruit mee tot hij glazig is.

7. Pak een koekenpan en verhit hier de rest van de olie in. Bak dan de pompoen in de olie.

8. Giet vervolgens de helft van de bouillon op de risotto en roer deze goed door.

9. Bak de pompoen zachtjes gaar en voeg hier na 15 minuten de paddenstoelen doorheen.

10. Meng dan beetje voor beetje de bouillon door de risotto tot deze gaar is.

11. Meng de pompoen door de risotto en breng deze op smaak met peper en zout.

12. Rasp de kaas er als laatste overheen.

13. Garneer het gerecht met wat crumble.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen