Preischotel

Preischotel

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

00:20

€ 1,98 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Knapperig van buiten, verwarmend en romig van binnen. Dit klassieke recept voor preischotel bevat gehakt, kaas en de juiste kruiden. Als de schotel eenmaal in de oven staat is het een kwestie van geduld… 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gram aardappel
  • 1 kg prei
  • 400 gram kaas
  • 800 gram gehakt
  • 200 gram uien
  • 10 gram knoflook
  • 40 gram boter
  • 5 gram gehaktkruiden
  • 300 ml kookroom
  • 2 gram nootmuskaat

    Bereiding

    1. Zet een pan op met aardappelen en koud water met wat zout en zet de oven aan op 180 graden.

    2. Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.

    3. Doe wat boter in een grote pan en fruit de prei met wat nootmuskaat en peper en zout.

    4. Giet een beetje kookroom bij de prei en stoof deze gaar.

    5. Snipper de ui en hak de knoflook fijn.

    6. Verhit wat olie in een koekenpan en bak het gehakt met ui en knoflook.

    7. Meng hier wat gehaktkruiden doorheen.

    8. Giet de aardappelen af. 

    9. Stoom ze nog even droog en stamp er dan puree van.

    10. Verdeel de puree, het gehakt en de prei in lagen in een ovenschaal: begin met puree, dan gehakt en als laatste prei.

    11. Strooi kaas over de schotel en bak deze af in ongeveer 15 minuten.

    12. Eet smakelijk!

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel

    Gerelateerde artikelen