Quinoa met druiven en pecannoten

Quinoa met druiven en pecannoten

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 2,78 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Met een vergelijkbaar uiterlijk als de walnoot, wordt de pecannoot nog wel eens ten onrechte aangezien voor dit familielid. Hoewel beide nootsoorten goede stoffen bevatten voor de hersenen, is de smaak van de pecannoot zachter en voller dan de walnoot. De pecannoot combineert daarom goed met de zoete druiven, honing en feta uit dit verrassende quinoa gerecht!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gram quinoa
  • 500 gram druiven
  • 400 gram doperwten
  • 50 ml honing
  • 400 gram feta
  • 20 ml sushi azijn
  • 100 gram radijs
  • 150 gram pecannoten
  • 20 ml limoensap
  • 40 ml olijfolie

Bereiding

1. Kook de quinoa gaar in 20 minuten.

2. Kook ondertussen ook de doperwten gaar. Dit zal ongeveer 8 minuten duren.

3. Snijd de feta in blokjes en de radijs in partjes.

4. Halveer de druiven en hak de pecannoten grof.

5. Spoel de doperwten koud en meng deze bij de druiven.

6. Meng de sushi azijn samen met de honing en de limoensap.

7. Meng deze door de druiven en doe hier ook de radijsjes doorheen.

8. Spoel de quinoa koud en meng deze door de druiven. Breng het geheel op smaak met peper en zout.

9. Verdeel over de borden en verdeel hier de feta en de pecannoten overheen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen