Door: Kenny van Dijk
00:20
€ 2 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Roosteren is een simpele en verrassende manier om groenten te bereiden. Deze eeuwenoude bereiding versterkt de smaken in de groente. Dat bewijst ook deze salade van gegrilde Romaine sla. Dit gerecht heeft alles: van veel smaak en kleur tot een gezonde dosis eiwitten en vitaminen. Ook de tomaatjes zijn geroosterd, wat een intensere smaak geeft dan rauwe tomaten. Garneer het gerecht met de zachte feta-kaas en crunchy tuinbonen.
Ingrediënten voor 8 personen
- 2 st sla romain
- 100 gr tomaten mini pruim
- 80 gr pom.marinati gem.tom
- 400 gr plantaard. kipstukje
- 40 gr witte kaas vegan
- 1000 gr ger. kriel
- 20 gr broadbeans
Bereiding
- Besprekel de tomaten met wat olijfolie en draai hier wat grove peper overheen. Rooster voor 15 min in de oven op 190 graden.
- Verwarm de kriel tegelijk met de tomaten in de oven.
- Snijd de romaine in 4 stukken. Besprenkel met wat olijfolie en gril op hoge temperatuur op elke zijde tot mooi geroosterd.
- Bak de plantaardige kipstukjes en blus af met de gemarineerde tomaten.
- Schep de kip over de romaine sla en garneer met de feta en geroosterde tomaten.
- Kruimel de broadbeans over het gerecht.