Door: Frank Broenink
00:35
00:15
€ 3,43 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
De meest bekende variant is de roti met kip. We kiezen hier voor malse kippendijpoulet die de roti een volle smaak geeft.
Ingrediënten voor 6 personen
- 2 stuks rotikoek
- 1000 gr kippendijpoulet
- 200 gr uienringen
- 100 gr knoflook grof gehakt
- 40 gr kerrie masala
- 5 gr komijnzaad gemalen
- 80 gr tomaat pomodori
- 800 gr kookaardappel half
- 30 ml geconcentreerde kippenbouillon
- 400 gr sperziebonen
- 6 stuks scharreleieren M
Bereiding
- Bak de kip in olie aan alle kant mooi bruin.
- Haal een beetje olie uit de pan en zet apart. Bak de ui, knoflook, masala, komijn mee in de pan met de overige olie.
- Bak het geheel even aan en blus af met de kippenbouillon.
- Doe de aardappels en tomaat erbij en stoof het geheel gaar.
- Gebruik de olie uit de pan die apart staat om de kouseband in te bakken en voeg af en toe water bij.
- Kook de eieren 5 minuten. Spoel ze koud en bak ze in ruim olie.
- Voeg ze daarna aan de masala saus toe.