Roti kip

Roti kip

Door: Frank Broenink

00:35

00:15

€ 3,43 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De meest bekende variant is de roti met kip. We kiezen hier voor malse kippendijpoulet die de roti een volle smaak geeft.


Ingrediënten voor 6 personen

  • 2 stuks rotikoek
  • 1000 gr kippendijpoulet
  • 200 gr uienringen
  • 100 gr knoflook grof gehakt
  • 40 gr kerrie masala
  • 5 gr komijnzaad gemalen
  • 80 gr tomaat pomodori
  • 800 gr kookaardappel half
  • 30 ml geconcentreerde kippenbouillon
  • 400 gr sperziebonen 
  • 6 stuks scharreleieren M

Bereiding

  1. Bak de kip in olie aan alle kant mooi bruin.
  2. Haal een beetje olie uit de pan en zet apart. Bak de ui, knoflook, masala, komijn mee in de pan met de overige olie.
  3. Bak het geheel even aan en blus af met de kippenbouillon.
  4. Doe de aardappels en tomaat erbij en stoof het geheel gaar.
  5. Gebruik de olie uit de pan die apart staat om de kouseband in te bakken en voeg af en toe water bij.
  6. Kook de eieren 5 minuten. Spoel ze koud en bak ze in ruim olie.
  7. Voeg ze daarna aan de masala saus toe.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen