Door: Frank Broenink
00:30
00:15
€ 3,74 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Een uitkomst voor de dagen zonder vlees of vis: tempeh! Met zijn stevige structuur en nootachtige bite is tempeh een heerlijke toevoeging aan dit gerecht.
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 stuks roti koek
- 300 gr tempeh sous vide gegaard
- 200 gr uienringen
- 60 gr knoflook grof gehakt
- 40 gr kerrie masala
- 5 gr komijnzaad gemalen
- 80 gr tomaat pomodori
- 800 gr kookaardappel half
- 30 ml groentefond
- 400 gr sperziebonen
- 6 stuks scharreleieren M
Bereiding
- Bak de tempeh in olie aan alle kanten mooi bruin en haal uit de pan.
- Haal een beetje olie uit de pan en zet apart. Bak de ui, knoflook, masala en komijn in de overgebleven olie.
- Bak het geheel even aan en blus af met de groentenbouillon.
- Voeg de aardappels en tomaat toe en stoof het geheel gaar.
- Gebruik de olie uit de pan die apart staat om de kouseband in te bakken en voeg af en toe water bij.
- Kook de eieren 5 minuten. Spoel ze koud en bak ze in ruim olie.
- Voeg ze daarna aan de masala saus toe.