Roti tempeh

Roti tempeh

Door: Frank Broenink

00:30

00:15

€ 3,74 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een uitkomst voor de dagen zonder vlees of vis: tempeh! Met zijn stevige structuur en nootachtige bite is tempeh een heerlijke toevoeging aan dit gerecht.


Ingrediënten voor 4 personen

  • 2 stuks roti koek
  • 300 gr tempeh sous vide gegaard
  • 200 gr uienringen
  • 60 gr knoflook grof gehakt
  • 40 gr kerrie masala
  • 5 gr komijnzaad gemalen
  • 80 gr tomaat pomodori
  • 800 gr kookaardappel half
  • 30 ml groentefond 
  • 400 gr sperziebonen 
  • 6 stuks scharreleieren M

Bereiding

  1. Bak de tempeh in olie aan alle kanten mooi bruin en haal uit de pan.
  2. Haal een beetje olie uit de pan en zet apart. Bak de ui, knoflook, masala en komijn in de overgebleven olie.
  3. Bak het geheel even aan en blus af met de groentenbouillon.
  4. Voeg de aardappels en tomaat toe en stoof het geheel gaar.
  5. Gebruik de olie uit de pan die apart staat om de kouseband in te bakken en voeg af en toe water bij.
  6. Kook de eieren 5 minuten. Spoel ze koud en bak ze in ruim olie.
  7. Voeg ze daarna aan de masala saus toe.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen