Sambal goreng telor

Sambal goreng telor

Door: Martin Ambachtsheer

00:25

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Pittige eitjes in tomatensaus: deze Indische klassieker geeft uw weekmenu een vurige twist! Met ingrediënten en specerijen als ketjap, sambal, laos en djeroek poeroet wanen de cliënten en patiënten zich even aan een Indonesië rijsttafel. Dit gerecht is lekker met (gebakken) rijst, boontjes en zoetzure groenten (atjar).


Ingrediënten voor 8 personen

  • 8 stuks eieren
  • 100 gram rode ui
  • 25 ml ketjap
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 20 gram sambal badjak
  • 150 ml kokosmelk
  • 2 gram djeroek poeroet
  • 2 gram laos
  • 8 gram koriander
  • 5 gram bruine basterd suiker
  • 40 ml olijfolie
  • 10 gram groentebouillion

Bereiding

1. Zet een pan op met water en breng deze aan de kook.

2. Voeg vervolgens de eieren toe en kook deze rond de 7 minuten "hard".

3. Maak de uien en knoflook schoon en doe deze in een mixer met laos en suiker en mix deze fijn.

4. Zet een wok op het vuur met wat olie.

5. Wanneer deze heet is de uien mix toevoegen.

6. Spoel de eieren koud als ze gaar zijn.

7. Voeg de djeroek poeroet bladeren toe aan de uien samen met de bouillonpoeder, tomatenblokjes, kokosmelk en ketjap.

8. Laat deze op zacht vuur even door garen en voeg wat water toe om een mooie dikte te krijgen.

9. Voeg dan de eieren toe. 

10. Hak de koriander en strooi dit voor het opdienen.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen