Schnitzel met gebakken krieltjes

Schnitzel met gebakken krieltjes

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 3,66 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De Duitse klassieker die nooit verveelt. Met dit gerecht wanen je cliënten zich voor eventjes over de grens in ons buurland. Precies zoals het hoort met gebakken krieltjes, champignons, peterselie en een schijfje citroen!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 800 gram schnitzel
  • 1600 gram krieltjes
  • 750 gram cocktail tomaat
  • 750 gram champignons
  • 300 ml mayonaise
  • 8 gram peterselie
  • 50 gram boter
  • 1 citroen
  • peper
  • zout

    Bereiding

    1. Halveer de champignons.

    2. Bak de krieltjes in een pan met boter.

    3. Bak in een tweede pan de champignons bruin.

    4. Bak intussen in een derde pan de schnitzel goudbruin.

    5. Meng de krokant gebakken krieltjes met de champignons en tomaatjes.

    6. Breng op smaak met peterselie, peper en zout.

    7. Verdeel over de borden en leg hier een schnitzel op.

    8. Serveer dit gerecht met mayonaise en een partje citroen.

    Toevoegen aan weekmenu

    Weekmenu samenstellen

    Beoordeel dit artikel

    Deel dit artikel

    Gerelateerde artikelen