Door: Martin Ambachtsheer
00:30
€ 3,66 p.p.
De Duitse klassieker die nooit verveelt. Met dit gerecht wanen je cliënten zich voor eventjes over de grens in ons buurland. Precies zoals het hoort met gebakken krieltjes, champignons, peterselie en een schijfje citroen!
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gram schnitzel
- 1600 gram krieltjes
- 750 gram cocktail tomaat
- 750 gram champignons
- 300 ml mayonaise
- 8 gram peterselie
- 50 gram boter
- 1 citroen
- peper
- zout
Bereiding
1. Halveer de champignons.
2. Bak de krieltjes in een pan met boter.
3. Bak in een tweede pan de champignons bruin.
4. Bak intussen in een derde pan de schnitzel goudbruin.
5. Meng de krokant gebakken krieltjes met de champignons en tomaatjes.
6. Breng op smaak met peterselie, peper en zout.
7. Verdeel over de borden en leg hier een schnitzel op.
8. Serveer dit gerecht met mayonaise en een partje citroen.