Sliptong met regenboog wortels

Sliptong met regenboog wortels

Door: Martin Ambachtsheer

00:30

€ 3,66 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Met wortels in regenboogkleuren maak je van ieder gerecht een feestje. Met tijm, rozemarijn en olijfolie uit de oven zijn ze het lekkerst. Serveer met aardappel wedges, gebakken sliptong, peterselie salsa en een flinke toef mayonaise voor een ultiem bordje zomer. 


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1200 gram wortel
  • 800 gram sliptong
  • 8 gram peterselie
  • 4 gram tijm
  • 4 gram rozemarijn
  • 1 teen knoflook
  • 1600 gram aardappelwedges
  • 50 gram boter
  • 300 ml mayonaise
  • 40 ml olijfolie
  • 10 ml balsamico azijn
  • sap van 1 limoen
  • peper
  • zout


Bereiding

1. Schil de wortelen en snijd de wat dikkere exemplaren eventueel doormidden.

2. Verwarm de oven op 200 graden.

3. Meng wat olijfolie, tijm, rozemarijn, peper en zout met de wortelen en leg ze op een bakplaat met vetvrij papier.

4. Bak ze in ongeveer 30 minuten gaar. Sprenkel halverwege de balsamico azijn over de wortels en laat weer garen.

5. Meng de peterselie met olijfolie, knoflook en limoensap tot een dikke salsa in een blender.

6. Bak de aardappelwedges in een pan met boter langzaam krokant en gaar.

7. Smeer de sliptong in met wat olijfolie en zout en bak ze in een koekenpan in ongeveer 7-8 minuten gaar.

8. Schep wat peterselie salsa op een bord en verdeel hier de wortelen op.

9. Leg hier een sliptong op.

10. Serveer de aardappelwedges met mayonaise erbij.

11. Eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen