Spinaziefalafel met parelcouscous

Spinaziefalafel met parelcouscous

Door: Kenny van Dijk

01:00

14:00

€ 1,67 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Goudbruin gebakken falafelballetjes gevuld met een mengsel van kikkererwten, spinazie en specerijen. Serveer met parelcouscous en een frisse salade voor een overheerlijk lentegerecht!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 500 gr limoen / limes
  • 150 gr ui middel 60/80mm
  • 20 gr kikkererwten 6-7 mm
  • 200 gr spinazie gewassen
  • 5 gr witte peper gemalen
  • 2 gr chilipeper, chillies
  • 10 gr komijnzaad hl
  • 5 gr paprika smoked
  • 5 gr kurkuma, koenjit gem
  • 360 gr patentbloem
  • 5 gr bakpoeder
  • 500 gr couscous
  • 20 gr groentebouillon n.a.
  • 80 gr abrikozen gedr. heel
  • 1 st avocado ready to eat
  • 125 gr rucola fijn gewassen
  • 1 st komkommer 40
  • 15 gr munt klein
  • 40 gr tahini naturel
  • 200 gr veg.kaas greek white
  • 2 st limoen / limes

Bereiding

  1. Wel de kikkererwten minimaal 12 uur in ruim water.
  2. Om de falafel te maken: voeg knoflook,spinazie, witte peper, chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder en kurkuma in een keukenmachine.
  3. Draai dit zeer fijn tot een groene massa en zet aan de kant.
  4. Zeef de kikkererwten en cutter samen met de ui (grof gesneden) en 160 gram water in de keukenmachine (in 2 of 3 keer zodat je nog wat structuur behoud).
  5. Meng de gemalen kikkerewten met de spinaziemassa.
  6. Voeg bloem en bakpoeder toe aan het kikkererwtenmengsel.
  7. Voeg naar smaak zout toe. Zet voor minimaal twee uur in de koeling om tot rust te laten komen.
  8. Snijd de abrikoos in reepjes en kook dit met de bouillon.
  9. Meng een scheutje olie door de couscous, giet de bouillon op de couscous, roer deze los met een vork en dek af met een deksel.
  10. Snijd blokjes van de komkommer en de feta.
  11. Hak de munt en snijd plakjes van de avocado.
  12. Knijp met een portioneerlepel balletjes en frituur de falafel of bak in de oven 20 min 200 graden (in de oven krijg je een wat droger resultaat).
  13. Verdeel de sla over de borden, meng de couscous nog een keer door en schep de couscous op.
  14. Verdeel de falafel en avocado en giet overal nog een beetje olijfolie over.
  15. Voeg als laatste wat munt toe en verdeel de tahin over de borden.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen