Door: Kenny van Dijk
01:00
14:00
€ 1,67 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Goudbruin gebakken falafelballetjes gevuld met een mengsel van kikkererwten, spinazie en specerijen. Serveer met parelcouscous en een frisse salade voor een overheerlijk lentegerecht!
Ingrediënten voor 8 personen
- 500 gr limoen / limes
- 150 gr ui middel 60/80mm
- 20 gr kikkererwten 6-7 mm
- 200 gr spinazie gewassen
- 5 gr witte peper gemalen
- 2 gr chilipeper, chillies
- 10 gr komijnzaad hl
- 5 gr paprika smoked
- 5 gr kurkuma, koenjit gem
- 360 gr patentbloem
- 5 gr bakpoeder
- 500 gr couscous
- 20 gr groentebouillon n.a.
- 80 gr abrikozen gedr. heel
- 1 st avocado ready to eat
- 125 gr rucola fijn gewassen
- 1 st komkommer 40
- 15 gr munt klein
- 40 gr tahini naturel
- 200 gr veg.kaas greek white
- 2 st limoen / limes
Bereiding
- Wel de kikkererwten minimaal 12 uur in ruim water.
- Om de falafel te maken: voeg knoflook,spinazie, witte peper, chilipoeder, komijnpoeder, paprikapoeder en kurkuma in een keukenmachine.
- Draai dit zeer fijn tot een groene massa en zet aan de kant.
- Zeef de kikkererwten en cutter samen met de ui (grof gesneden) en 160 gram water in de keukenmachine (in 2 of 3 keer zodat je nog wat structuur behoud).
- Meng de gemalen kikkerewten met de spinaziemassa.
- Voeg bloem en bakpoeder toe aan het kikkererwtenmengsel.
- Voeg naar smaak zout toe. Zet voor minimaal twee uur in de koeling om tot rust te laten komen.
- Snijd de abrikoos in reepjes en kook dit met de bouillon.
- Meng een scheutje olie door de couscous, giet de bouillon op de couscous, roer deze los met een vork en dek af met een deksel.
- Snijd blokjes van de komkommer en de feta.
- Hak de munt en snijd plakjes van de avocado.
- Knijp met een portioneerlepel balletjes en frituur de falafel of bak in de oven 20 min 200 graden (in de oven krijg je een wat droger resultaat).
- Verdeel de sla over de borden, meng de couscous nog een keer door en schep de couscous op.
- Verdeel de falafel en avocado en giet overal nog een beetje olijfolie over.
- Voeg als laatste wat munt toe en verdeel de tahin over de borden.