Door: Kenny van Dijk
00:40
01:30
€ 4,2 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Een rouleaux is een klassiek Frans vleesgerecht met vulling. In deze moderne versie gebruiken we spitskool gevuld met ras-el-hanout puree en plantaardige bacon. Een echt verrassingspakketje!
Ingrediënten voor 8 personen
- 2 st spitskool ca 1 kg
- 200 gr aardappelpuree
- 400 ml soya drink ongezoet
- 40 gr boter plant. ongez
- 60 gr ras el hanout
- 500 gr vegan bacon slices
- 1600 gr spinazie holland
- 100 gr sjalotten
- 500 gr groentefond vol5
- 200 gr paneermeel
Bereiding
- Laat de vegan bacon slices goed ontdooien.
- Kook de sojadrink met de raz el hanout en boter. Los hier de aardappelpuree in op en laat afkoelen.
- Snijd het hart van de spitskool eruit zodat je alle bladeren kan loshalen. Snijd de dikste nerven uit de spitskool.
- Blancheer de losse bladeren en dep goed droog.
- Leg clingfolie op de werkbank en daarover 2 vellen slagersfolie, verdeel de spitskool over de slagersfolie.
- Leg de vegan bacon over de spitkool.
- Schep de ras el hanout puree aan 1 kant in een dikke strook op de spek.
- Rol de spitskool over de puree heen en maak en strakke rol.
- Snijd plakken van de rouleaux en druk de snijkanten in de paneermeel.
- Bak de rolleaux aan en verwarm door in de oven op 180 graden.
- Verwarm de vol5jus in een steelpan.
- Snipper de sjalotten en knoflook fijn en fruit aan in een koekenpan met een klein beetje olijfolie.
- Voeg de spinazie toe en roerbak kort. Voeg naar smaak zout en peper toe.
- Maak de borden op en schenk de jus naast de rouleaux.