Door: Kenny van Dijk
00:15
€ 3,35 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Geef de vertrouwde Hollandse stamppot eens een Aziatische draai! Met rode peper, pinda’s, een plantaardige satéspies met Javaanse marinade en natuurlijk: Chinese kool.
Ingrediënten voor 8 personen
- 400 gr aardappelpuree
- 900 ml sojadrink ongezoet
- 60 gr plantaardige roomboter
- 1250 gr grove chinese kool
- 25 gr sambal oelek
- 800 gr vegan java satay
- 100 gr winterpeen julienne
- 80 gr ongezouten pinda's
Bereiding
- Kook de sojamelk met 900ml water en meng met de aardappelpuree.
- Roerbak de Chinese kool en wortel kort met de sambal.
- Bak de saté in de pan.
- Meng de aardappelpuree met de Chinese kool.
- Meng de boter er doorheen.
- Serveer met de satéstukjes over de stampot heen en grof gehakte pinda's.