Stamppot Chinese kool

Stamppot Chinese kool

Door: Kenny van Dijk

00:15

€ 3,35 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Geef de vertrouwde Hollandse stamppot eens een Aziatische draai! Met rode peper, pinda’s, een plantaardige satéspies met Javaanse marinade en natuurlijk: Chinese kool.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 400 gr aardappelpuree
  • 900 ml sojadrink ongezoet
  • 60 gr plantaardige roomboter 
  • 1250 gr grove chinese kool
  • 25 gr sambal oelek
  • 800 gr vegan java satay
  • 100 gr winterpeen julienne
  • 80 gr ongezouten pinda's 

Bereiding

  1. Kook de sojamelk met 900ml water en meng met de aardappelpuree.
  2. Roerbak de Chinese kool en wortel kort met de sambal.
  3. Bak de saté in de pan.
  4. Meng de aardappelpuree met de Chinese kool.
  5. Meng de boter er doorheen.
  6. Serveer met de satéstukjes over de stampot heen en grof gehakte pinda's.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen