3x lekker: Zuurkool

3x lekker: Zuurkool

Door: Kenny van Dijk

Geplaatst op: 14 november 2022

Leestijd: 1 minuut

Zuurkool is een geschikte groente om te gebruiken in gerechten in de zorg. Deze witte kool bevat naast een flinke dosis vitamine C namelijk ook ijzer, calcium, vitamine B en zink. Ook past deze kool goed in vele zout arme diëten. In Nederland wordt er nog weinig gevarieerd met zuurkool; wij verwerken deze kool vaak in een stamppot of ovenschotel. Toch kan je ontzettend goed variëren met deze groente en daarom laten wij je in deze blog zien hoe je zuurkool ook op andere manieren kan klaar maken.

Zuurkoolsoep met pittige worst
In Nederland wordt zuurkool door velen gezien als echte winterse kost. Hoewel iedereen vertrouwd en bekend is met zuurkoolstamppot of...
Zuurkoolschotel met zoete aardappel en shawarma
Dit is de zoete variant van de klassieke zuurkoolovenschotel met aardappel. Smaakvol en voedzaam maar nét een beetje anders, want...
Pittige zuurkool met noodles en satay
Hoe breng je de Hollandse en Oosterse keuken snel bij elkaar? Door Hollandse groenten te combineren met een Oosters gerecht....

Deel dit artikel