Stamppot snijbonen met slavink

Stamppot snijbonen met slavink

Door: Frank Broenink

00:25

€ 2,62 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

De snijboon is één van de seizoensgroenten van de zomer en daarom zeer geschikt voor in de stamppot. Serveer met een ouderwetse Hollandse slavink en je cliënt waant zich weer even in oude tijden.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 1000 gr snijbonen gezouten
  • 2000 gr bonken geschrapt
  • 30 gr ongezouten roomboter
  • 200 ml melk halfvol 1lt
  • 800 gr v-slavink v2 -z+k
  • 50 gr vleesjus natrium arm


Optioneel: 200 gr tomaten

Bereiding

  1. Spoel de bonen af met koud water.
  2. Zet twee pannen water op en kook in de ene de aardappel gaar in ongeveer 20 minuten.
  3. Kook in de andere pan de bonen een keer in 4 minuten gaar.
  4. Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
  5. Roer de bonen door de puree heen.
  6. Bak de slavink in een pan en haal deze er weer uit. Blus af met een liter water en los daarin de juspoeder op.
  7. Leg de slavinken weer in de jus en gaar deze.
  8. Serveer naast elkaar met de jus erbij. Top eventueel af met wat blokjes tomaat.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen