4x Recepten met smaakmakers uit Zeeland

4x Recepten met smaakmakers uit Zeeland

Door: Kenny van Dijk

Geplaatst op: 9 augustus 2023

Leestijd: 1 minuut

Het is zomer en voor de thuisblijvers kiezen wij nu het liefst voor zomerse gerechten van producten die onze eigen bodem te bieden heeft. Voor Served 2 2023 ging onze culinair adviseur aan de slag met diverse producten uit Zeeland. Lekker lokaal en toch even wat anders. En zo kwamen deze vier gerechten tot stand met in de hoofdrol: smaakmakers uit Zeeland.

Spaghetti met gebakken mosselen
Het mosselseizoen loopt van de zomer tot de lente, dat is drie seizoenen lang plezier. Genoeg tijd om te variëren...
Stamppot van lamsoor en bramen
Lamsoor groeit op de schorren en platen die bij vloed onder water lopen. Hieraan dankt het groene blad zijn ziltige...
Zalm met rodekool salade
Noorse zalm uit Yerseke en Zeeuwse rodekool is een prima combinatie. Ook in de zomer, want van de rodekool maak...
Zeegroenten salade
Op de Zeeuwse grond tussen land en zee groeien de lekkerste ‘groenten’. Zeekraal en zeebanaan hebben net als lamsoor een...

Deel dit artikel