4 x Gelders genieten

4 x Gelders genieten

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 8 september 2023

Leestijd: 1 minuut

De Bommelerwaard is rijk aan Gelderse streekgerechten. Van balkenbrij tot ‘gruun mee witte’; elk gerecht is een feest van herkenning voor inwoners uit de buurt én daarbuiten. Geïnspireerd door de producten van de vruchtbare Gelderse grond, selecteerden onze culinair adviseurs deze 4 lekkere en herkenbare gerechten.

Kruudmoes risotto
Kruudmoes is een Veluws gerecht van gort of gerst, karnemelk, worst en rozijnen. Kook de parelgerst in water en bouillon...
Boerenkoolwafel met rookworst
De Gelderse rookworst stamt uit het begin van de 20e eeuw. Meestal wordt ‘ie bij stamppotjes geserveerd, maar het kan...
Hertenbalkenbrij
Gelderse Balkenbrij wordt gemaakt van restvlees uit de kop of buik (de ‘balk’) van het dier. Inclusief bouillon, kruiden en...
Hoender met groene kool en pastinaak
Deze winterse hoender bestaat uit hoenderdijfilet met wildgehakt, paddenstoelen, rozemarijn en kastanjes. Serveer de hoender met aardappelkroketjes en groene kool...

Deel dit artikel