Bekijk het magazine
Served

Inloggen
Blog Recepten Magazines Evenementen Services Welbewust assortiment

Stamppot snijbonen met speklap

Stamppot snijbonen met speklap

Door: Frank Broenink

00:25

€ 2,62 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Creëer herkenbaarheid door oer-Hollandse gerechten van vroeger te serveren. Zoals deze snijbonenstamppot met een lekker speklapje!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2000 gr aardappelbonken panklaar
  • 800 gr snijbonen gezouten
  • 50 gr vleesjus natrium arm
  • 200 ml melk halfvol 1lt
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 800 gr speklap


Optioneel: 200 gr tomaten

Bestel bij Bidfood

Bereiding

  1. Kook de aardappel in ongeveer 20 minuten.
  2. Bak ondertussen de speklapjes.
  3. Blus de pan af met een liter water en los de juspoeder erin op.
  4. Giet vervolgens de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
  5. Spoel de zoute snijbonen en kook in ongeveer 5 minuten af. (let op spoel goed uit!)
  6. Roer de snijbonen door de puree heen.
  7. Serveer de stamppot op een bord en leg de speklapjes ernaast.
  8. Serveer daarbij de jus.
  9. Top eventueel af met wat blokjes tomaat.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen

'Eten maakt gelukkig'
'Eten maakt gelukkig'

Weekmenu: Buiten eten
Weekmenu: Buiten eten

Meer

Wil je ons volgen?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief
  • Over Served
  • Privacy disclaimer
  • Contact
Bidfood
Served.nl is onderdeel van Bidfood. Meer weten over Bidfood? Neem een kijkje op bidfood.nl