Door: Frank Broenink
00:25
€ 2,62 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Creëer herkenbaarheid door oer-Hollandse gerechten van vroeger te serveren. Zoals deze snijbonenstamppot met een lekker speklapje!
Ingrediënten voor 8 personen
- 2000 gr aardappelbonken panklaar
- 800 gr snijbonen gezouten
- 50 gr vleesjus natrium arm
- 200 ml melk halfvol 1lt
- 100 gr ongezouten roomboter
- 800 gr speklap
Optioneel: 200 gr tomaten
Bereiding
- Kook de aardappel in ongeveer 20 minuten.
- Bak ondertussen de speklapjes.
- Blus de pan af met een liter water en los de juspoeder erin op.
- Giet vervolgens de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
- Spoel de zoute snijbonen en kook in ongeveer 5 minuten af. (let op spoel goed uit!)
- Roer de snijbonen door de puree heen.
- Serveer de stamppot op een bord en leg de speklapjes ernaast.
- Serveer daarbij de jus.
- Top eventueel af met wat blokjes tomaat.