Tuintje van geconfijte groenten

Tuintje van geconfijte groenten

Door: Peter Stavast

00:30

02:00

€ 2,64 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Dit feestelijke veganistische gerecht bevat een scala aan winterse groenten. Van pastinaak tot winterpeen en erwtenpuree tot babyspinazie. Extra lekker met goudbruin gebakken polentablokjes uit de oven!


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram winterpenen
  • 600 gram pastinaken
  • 600 gram erwtenpuree
  • 100 gram baby spinazie
  • 25 gram knoflook
  • 700 ml olijfolie
  • 135 gram maismeel polenta
  • 10 gram groentebouillon

Bereiding

1. Schil de winterpeen en pastinaak, snijd in cilinders van 3 x 3 centimeter.

2. Voeg in een 1/3 gastronormbak de wortel, pastinaak, knoflook, zout en peper toe. Schenk de olijfolie eroverheen. Let op dat alle groenten onder de olijfolie staan!

3. Verwarm de oven op 90 graden en plaats de gastrobak hierin, laat dit 2,5 uur op 90 graden verwarmen.

4. Maak de spuitzakjes erwtenpuree au bain marie warm.

5. Breng 500ml water samen met de groentebouillonpoeder aan de kook en voeg hier polenta maismeel aan toe.

6. Kook de polenta onder gedurend roeren zachtjes 5 minuten. Het wordt een dikke brij.

7. Stort de polenta in een bak of plaat en strijk het plat, het moet 2 cm dik zijn. Laat 1 uur afkoelen in de koelkast.

8. Snijd de polenta in blokjes van 3 x 3 cm.

9. Frituur de polentablokjes op 180 graden in 3 minuten goud bruin.

10. Verdeel 75 gram erwtenpuree over de borden en smeer uit tot een rondje met een lepel.

11. Plaats de stukjes wortel, pastinaak en polenta blokjes op de erwtenpuree (ongeveer 75 gram per groente).

12. Garneer het gerecht af met blaadjes spinazie.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen