Drie keer lekker vega tijdens de Week Zonder Vlees

Drie keer lekker vega tijdens de Week Zonder Vlees

Door: Ingeborg Prins

Geplaatst op: 9 maart 2021

Leestijd: 1 minuut

Het is de Nationale Week Zonder Vlees. En dat betekent een week lang genieten van verrassende, volwaardige vegetarische maaltijden. Zonder iets te missen!

Vorig jaar aten 2,4 miljoen Nederlanders een week geen vlees of vis. Doet jouw zorginstelling dit jaar ook mee? Served zet drie vegetarische gerechten op een rijtje ter inspiratie. 

Nationale Week Zonder Vlees


Maar eerst: wat is de Week Zonder Vlees en wat is het doel? 
Elke dag vlees eten is niet meer van deze tijd. Daarom promoot de stichting een flexitarisch eetpatroon. Wat houdt dat in? In een flexitarisch eetpatroon worden vis- of vleesgerechten afgewisseld met vegetarische of plantaardige gerechten. Dus niet elke dag vis, niet elke dag vlees, en niet elke dag vegetarisch, maar lekker afgewisseld voor meer balans. Dat is een kleine moeite en maakt een enorm positieve impact op mens, dier en milieu.

De cijfers liegen er niet om: door één week geen vlees te eten bespaar je maar liefst 101 liter water, 79 kilometer autorijden en 770 gram dierenvlees. Wat als je dat één dag in de week zou doen voor een heel jaar? Dan bespaar je bijna 6 kilo aan vlees, zo’n 587 kilometer rijden met de gemiddelde auto en 750 liter aan water. 

Reden genoeg om eens vaker een lekkere vegetarische maaltijd op tafel te zetten! Hieronder vind je drie Served gerechten zonder vlees. Laat het je cliënten smaken.


Couscoussalade met groentespies
Haal de Marokkaanse smaken naar jouw zorginstelling deze winter! Een welkome afwisseling van de gebruikelijke pot is deze frisse, vullende...
Pompoenlasagne
Geen vrucht staat zo symbool voor de herfst als de pompoen. Met deze verrassende lasagne van pompoen, spinazie, tomaat, ricotta,...
Zoete aardappelstamp met prei en geitenkaas
Met zoete aardappel maak je een heerlijke én originele stamppot. Zeker wanneer je daar nog prei en geitenkaas aan toevoegt....

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen