Door: Kenny van Dijk
00:15
00:00
€ 1,61 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Venkel is een veelzijdige smaakmaker in tal van gerechten; fris, licht en bij uitstek geschikt voor de zomer. Dat geldt ook voor de overige ingrediënten in dit verrassende lunch-, voor- of bijgerecht. De anijsachtige smaak van venkel combineert geweldig met de friszoete grapefruit en de peperachtige landcress.
Ingrediënten voor 8 personen
- 20 gr gedroogde kikkererwten
- 4 st venkel
- 2 st grapefruit rood
- 20 gr Harissa spice blend
- 80 ml kwark naturel
- 40 gr landcress
- 20 gr pistachenoten gepeld rauw
Bereiding
- Schaaf de venkel in dunne plakken, snijd partjes uit de grapefruit.
- Vang het vocht van de grapefruit op en meng dit met een scheut olijfolie.
- Meng de harissa spiceblend met de kwark.
- Rooster de pistachenoten in de oven op 180 graden voor 5 tot 10 minuten.
- Meng de venkel met de grapefruit en de landcress.
- Garneer met de kwark, pistache en geroosterde kikkererwten.