Volkstuintje van herfstgroenten

Volkstuintje van herfstgroenten

Door: Kevin Kap

01:15

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Een schilderachtig palet van heerlijke herfstgroenten! Met witte schorseneren, roze Chioggia bietjes, gele bietjes, oranje bataat (zoete aardappel), rode puntpaprika en groene peterselie en munt wisselt dit ‘Volkstuintje’ na elke hap van smaak en structuur. Dit afwisselende zoete, zoute, aardse en friszure gerecht zit vol met vitamines en mineralen.

Tip: serveer de dressing aan tafel over het gerecht!


Ingrediënten voor 3 personen

  • 5 stuks schorseneren
  • 50 ml soja kookroom
  • 1 Chioggia biet
  • 1 gele biet
  • ½ zoete aardappel
  • 3 teentjes Chinese knoflook (zoet van smaak)
  • 3 stuks limoen of citroen
  • 1 puntpaprika
  • 1 takje peterselie of munt

Bereiding

1. Maak de schorseneren schoon in water met een hoge zuurgraad (citroen of azijn) en snijd ze in vieren.

2. Kook ze in 60 minuten zacht in water met een scheutje azijn, zout en een afgestreken lepel bloem.

3. Snijd de zoete aardappelen in schijven. Voeg olijfolie, peper en zout toe.

4. Plaats de schijven op bakpapier en laat ze in ongeveer 30 minuten op 160 graden gaar worden. Let op dat ze niet te donker worden!

5. Zet de knoflook op grof zeezout (met schil) in de oven op 160 graden voor 20 minuten.

6. Schil dan de bieten en snijd ze in blokjes.

7. Breng water aan de kook, voeg de bieten toe en kook ze 20 minuten.

8. Pers de citroen uit en zeef de bieten uit het water.

9. Voeg de citroensap toe aan de bieten en laat 10 minuten marineren. Houd de citroensap apart.

10. Verwijder de steel van de puntpaprika en snijd in vieren. Verwijder de zaadjes.

11. Bak de paprika in olijfolie met peper en zout.

12. Maak van de overgebleven citroensap, olijfolie en munt of peterselie een dressing.

13. Giet de schorseneren af en houd de helft van het kookvocht apart.

14. Voeg 2 eetlepels kookroom toe aan het kookvocht.

15. Maal de schorseneren met een handmixer.

16. Plaats de componenten zoals je wilt op een mooi bord.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen