Door: Martin Ambachtsheer
00:30
€ 5,62 p.p.
Pepersaus en wildzwijn: klassieke kerst ingrediënten. Maar hoe verwerk je ze in een gerecht zonder die typische ‘kliekjes-dag’ te introduceren? In dit voorbeeld een simpele wok. Snel klaar, vol groenten én met een hint van die kerstsmaak. Mhhh, wie had gedacht dat restjes zo smaakvol konden zijn?
Ingrediënten voor 8 personen
- 1200 gram krieltjes
- 600 gram pompoen
- 400 gram spruiten
- 200 gram champignons
- 80 ml pepersaus
- 8 stuks wildzwijn
- 8 stuks salad pea
- 80 gram pompoenpitten
- 60 gram boter
- 80 gram uien
Bereiding
1. Snijd de pompoen in kleine blokjes en bak deze met knoflook, krieltjes, spruitjes en champignons als een roerbak schotel in boter.
2. Breng het op smaak met peper en zout en eventueel wat bouillonpoeder en zorg dat het gerecht goed heet wordt.
3. Verwarm de wildzwijn door deze op te bakken of in de oven op te warmen.
4. Zet de saus op in een pannetje met warm water. Let op: deze mag niet meer koken.
5. Maak het bord op met de wokschotel, zwijn, saus, cress en pompoenpitjes.