Door: Kenny van Dijk
00:10
€ 3,05 p.p.
Noorse zalm uit Yerseke en Zeeuwse rodekool is een prima combinatie. Ook in de zomer, want van de rodekool maak je binnen no-time een frisse salade. Heerlijk met een appelavocado vinaigrette, blokjes Granny Smith appel, landcress en gehakte hazelnoot voor de garnering. Dip de zalmfilet in de specerijen en bak ‘m eerst in de pan; krokant op de huid en kort op de ‘specerijen-kant’. Bak ‘m vervolgens af in de oven, rosé of medium. Tip: trek met een kwastje een streep appelstroop op het bord en voeg dan de zalm en de salade toe. Dat ziet er mooi uit én het zoete van de appelstroop combineert geweldig bij de friszure Granny Smith appel en de kruidige specerijen!
Ingrediënten voor 8 personen
- 400 gr gesneden rodekool
- 200 gr landcress
- 800 gr zalmfilet met vel geportioneerd
- 20 gr rinse appelstroop
- 40 ml citrus vinaigrette
- 4 gr crunchy nut hazelnut
- 2 st Granny Smith appels
- 5 gr gemalen komijnzaad
- 10 gr kerriepoeder
- 5 gr gemalen gember
- 5 gr gemalen kaneel
- 40 gr hazelnoten zonder vlies
- bakolie
Bereiding
- Meng alle specerijen met elkaar en leg op een schaal.
- Dip de zalm aan de vleeskant in de specerijen.
- Snijd de appel in jullienne.
- Meng de rodekool met de vinaigrette en appelstukjes.
- Bak de zalm eerst goed krokant op de huid en heel kort op de specerijenkant.
- Hak de hazelnootjes grof.
- Zet de zalm voor 2 minuten in de oven op 170 graden voor mooi rosé visvlees of 5 minuten voor medium doorbakken.
- Meng de landcress op het laatste moment door de rodekool.
- Smeer met een kwastje een streep stroop op het bord, leg de salade daar schuin op en de zalm naast de salade.
- Garneer met de hazelnoot crunch en gehakte hazelnoot.