Door: Peter Stavast
00:30
00:00
€ 3,32 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Deze klassieker tilt elk kerstdiner naar het hoogste niveau. Serveer de zalmforelfilet in dillesaus met Hollandse broccoli en krieltjes: een perfecte match voor de feestdagen.
Tip: gebruik de left over brocoli van de feestboom voor restverwerking.
Ingrediënten voor 8 personen
- 800 gram zalmforelfilet
- 1000 gram broccoli
- 400 ml dillesaus
- 600 gram krieltjes mini met peterselie
Bereiding
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bak de krieltjes licht op in een koekenpan
3. Maak de dillesaus warm in een steelpan.
4. Bak de zalmforel filet net gaar in een koekenpan.
5. Kook de broccoliroosjes in ruim water met zout, beetgaar.
6. Maak het bord op met de zalmforel, broccoli, krieltjes en dillesaus.
7. Garneer af met een takje dille.