Zalmtartaar met zeegroenten

Zalmtartaar met zeegroenten

Door: Martin Ambachtsheer

00:15

€ 3,59 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Na een inspiratiedag bij Elenbaas Zeegroenten kunnen we er niet meer omheen: een gerecht met zeegroenten volgt! Zeegroenten geven smaak zónder dat je er extra zout aan toe hoeft te voegen. Het zout in zeegroenten bevat meer mineralen, kalium en vitaminen. Combineer de zilte zeesmaak met citrus en je versterkt de smaken. Een mooi voorbeeld is deze zalmtartaar met zeekraal en limoen-kaviaar.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 600 gram zalmtartaar
  • 100 gram zeekraal
  • 80 ml cocktailsaus
  • 80 ml wasabi mayo
  • 8 stuks gepocheerd ei
  • 40 gram lamsoren
  • 100 gram komkommer
  • 8 stuks salad pea
  • 30 gram limoenvingers
  • 8 gram crumble tuinkruiden
  • 20 gram radijs
  • 5 ml limoensap

Bereiding

1. Marineer de zeekraal met limoensap en peper.

2. Zet een pan met water op en breng deze net tot aan het kookpunt.

3. Maak dunne plakjes van de radijs.

4. Maak met een dunschiller reepjes van de komkommer en rol deze op.

5. Verdeel de zeekraal over de borden.

6. Maak met behulp van een serveerring mooie gelijke zalmrondjes op de borden.

7. Spuit dopjes cocktailsaus en wasabimayonaise rond de zalmtartaar.

8. Maak de eieren warm in 45-50 seconden.

9. Verdeel deze over de borden en garneer het gerecht met de limoen-kaviaar.

10. Verdeel ook de radijs, komkommer en de lamsoren.

11. Voeg als laatste de salad pea in de komkommer rolletjes en de crumble toe.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen