Door: Kenny van Dijk
00:05
€ 4,19 p.p.
Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:
Op de Zeeuwse grond tussen land en zee groeien de lekkerste ‘groenten’. Zeekraal en zeebanaan hebben net als lamsoor een ziltige smaak en zijn lekker knapperig bovendien. Daarnaast zitten zeegroenten vol vitamines en mineralen. Andere zilte smaakmakers in deze salade zijn de zeesla (een zeewier) en oyster leaves, blaadjes met de smaak van oester. Kan het nóg Zeeuwser? Jazeker, met de Zeeuwse radijs, komkommer, wortel én de mosselbites van Seabor, die fraai afsteken tegen de groene ondergrond. Tip: maak de salade af met groene kruiden-crumble voor nóg meer smaak en bite.
Ingrediënten voor 8 personen
- 80 gr zeesla
- 80 gr zeekraal
- 25 gr zeebanaan
- 16 st oyster leaves
- 600 gr winterpeen groot
- 1 st komkommer 40
- 0,25 st radijs witpunt
- 20 ml groene kruidendres
- 720 gr mossel bites
- 20 gr crumble groene kruid
Bereiding
- Schil de komkommer en de wortel in dunne slierten.
- Snijd de radijs in partjes en meng door de wortel, komkommer en zeesla met de groene kruidendressing.
- Behandel de zeegroente voorzichtig.
- Frituur de mosselbites.
- Leg de salade in een diep bord en ganeer met de zeegroente, mosselbites en groene kruiden crumble.