Zomerse salade met vegetarische schnitzel

Zomerse salade met vegetarische schnitzel

00:20

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Ben je op zoek naar een vegetarische salade die niets mist? Deze zomerse salade met vegetarische schnitzel is verrijkt met een frisse en romige yoghurt dressing. Perfect voor de warmere dagen waarin een lichte maaltijd gewenst is. 

Tip: deze salade is lekker met een stukje brood!


Ingrediënten voor 10 personen

  • 4 stuks De Vegetarische Slager No Schnitzel   
  • 30 gram zonnebloemolie  
  • 750 gram Romaanse sla 
  • 300 gram sugarsnaps  
  • 200 gram Parmezaanse kaas 
  • 2 dl Hellmann’s Yoghurt dressing 
  • 1 bakje Oost-Indische kers blaadjes 
  • 10 stuks Oost-Indische kers bloemen  

Bereiding

1. Maak de Romaanse sla schoon, snijd deze in grove stukken en droog deze in een slacentrifuge.  

2. Maak de sugarsnaps schoon en blancheer ze kort in kokend water met wat zout. 

3. Verhit een koekenpan met wat zonnebloemolie.

4. Bak de vegetarische schnitzels aan beide kanten goudbruin.

5. Rasp intussen de Parmezaanse kaas. 

6. Snijd de schnitzels in reepjes of stukjes.

7. Maak vervolgens de sla aan met wat yoghurt dressing.

8. Verdeel de sla over de borden.

9. Maak de sugarsnaps aan met de rest van de dressings en verdeel deze samen met de schnitzel over de sla.

10. Voeg als laatste de Parmezaanse kaas en de kers- en bloemblaadjes toe.

11. Eet smakelijk!

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen