Zuurkoolstamppot met spekjes

Zuurkoolstamppot met spekjes

Door: Frank Broenink

00:40

00:10

€ 2,96 p.p.

Beoordeling:
Moeilijkheidsgraad:

Er gaat niets boven een verwarmende stamppot met de smaken van vroeger. Deze zuurkoolstamppot met spekjes en slavink is niet alleen erg lekker, hij doet ook oude tijden herleven.


Ingrediënten voor 8 personen

  • 2000 gr bonken panklaar
  • 1000 gr zuurkool
  • 400 gr spekblokjes gerookt
  • 200 ml melk halfvol 1lt
  • 100 gr ongezouten roomboter
  • 800 gr v-slavink v2 -z+k
  • 50 gr vleesjus natrium arm

Bereiding

  1. Kook de aardappelen in een pan water met zout in 20 minuten gaar.
  2. Verwarm ondertussen de zuurkool met een scheut water.
  3. Bak de spekblokjes uit.
  4. Bak de slavinken aan en haal ze uit de pan.
  5. Blus de pan af met 1 liter water en los daarin de de vleesjuspoeder op.
  6. Laat het koken en doe daar de slavinken weer bij.
  7. Giet de aardappelen af, giet de melk erbij, voeg de rest van de boter toe en stamp tot een gladde puree.
  8. Giet de zuurkool af en schep deze met de spekjes door de puree.
  9. Verwarm de stamppot nog even - goed roerend - en voeg zout en peper naar smaak toe.

Toevoegen aan weekmenu

Weekmenu samenstellen

Beoordeel dit artikel

Deel dit artikel

Gerelateerde artikelen